0

Autoritățile și jurnaliștii, alături de pacienți – Politici de Sanatate

Zeci de pacienți veniți din toată țara au avut ocazia să stea de vorbă cu reprezentanții autorităților, în cadrul celei de-a 4-a ediții a Masterclass Școala Pacienților, organizată de revista Politici de Sănătate, în colaborare cu „COPAC” și cu Asociația Echitate în Sănătate. 

În prima zi a evenimentului, care a avut loc la sediul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, alături de pacienți au fost conf. dr. Diana Loreta Păun – consilier de stat, Administrația Prezidențială, Sorina Pintea – ministrul Sănătăţii, dr. Alexandru Velicu – preşedintele ANMDM, Răzvan Vulcănescu – președintele CNAS, conf. univ. dr. Corneliu Florin Buicu – președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, dr. Emanuel Gabriel Botnariu – membru al Comisiei pentru sănătate publică din Senat, Romana Furtună – consilierul ministrului Sănătății pentru relația cu asociațiile de pacienți și ONG-urile, Dan Octavian Alexandrescu – secretar de stat în MS și dr. Vlad Negulescu – șeful Departamentului de Evaluare a Tehnologiilor Medicale din cadrul ANMDM. Reprezentanții autorităților și-au dovedit deschiderea față de problemele cu care se confruntă pacienții din România, oferind, pe alocuri, răspunsuri punctuale la situațiile menționate.

Reprezentanții asociațiilor de pacienți care au participat la prima zi a evenimentului au atras atenția că este nevoie de colaborare, de comunicare și de găsirea urgentă a unor soluții pentru îmbunătățirea problemelor din sistemul de sănătate românesc.

leana Ștefan, Asociația Pacienților cu Epilepsie din România: O problemă majoră sunt medicamentele – accesul la terapiile noi este greoi sau deloc, o parte din medicamente a fost retrasă; automat, pacienții au întrerupt tratamentul, starea lor de sănătate s-a deteriorat; în ultimii zece ani, nu am mai avut acces la niciun medicament inovator în ceea ce privește epilepsia. Avem pacienți care își procură medicamente din banii lor, dar nu toți își pot permite asta.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Categorii

Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Purple Day

© 2011 Toate drepturile rezervate, www.aspe.ro. Statutul Asociatiei Pacientilor cu Epilepsie din Romania
Site dezvoltat de EEU Software
Intregul continut este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Toate drepturile referitoare la pagini, continutul si prezentarea site-ului sunt detinute de www.aspe.ro. Este interzisa copierea, modificarea, afisarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licentierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului in orice scop fara confirmarea scrisa din partea www.aspe.ro.