Despre noi

  • CINE SUNTEM

ASPERO este un ONG  nascut  din dorinta  de a le fi respectat dreptul la informatii, opinii, optiuni  din necesitatea de a da oamenilor in general si persoanelor care sufera de epilepsie in mod special, raspunsuri pertinente la cateva dintre  cele mai frecvente intrebari referitoare la aceasta boala. Suntem o organizatie non-guvernamentala, non-profit, apolitica si umanitara, alcatuita din persoane fizice. Membrii asociatiei pot fi: bolnavi de epilepsie membri ai familiilor lor, intretinatori ai acestora, cadre medicale specializate, interesate de acest domeniu, organizatie axata pe advocacy pentru promovarea si apararea drepturilor persoanelor bolnave de epilepsie.

ASPERO  s-a infiintat  ca si ONG in septembrie 2011 pentru a da o voce legitima si suficient de  puternica bolnavilor de epilepsie  pentru a reda acestora speranta si increderea intr-o “reala normalitate” a vietii  lor si a copilului acestora, total diferita de ceea ce din considerente psihice si afective inseamna pentru dumneavoastra  in  prezent  normalitatea impusa de limitele afectiunii. Impreuna vom invata sa strabatem pas cu pas drumul sinuos al cunoasterii  epilepsiei, sa ne dovedim noua si celorlalti ca nu avem de ce sa ne simtim rusinati, timorati  si, in nici un caz copilul nostru (membrul familiei = bolnavul) nu se incadreaza in categoria persoanelor retardate datorita situatiei  traumatizante cauzate de conceptiile depasite din sistem respectiv din societate si  de dezinformarea vis a vis de acesta afectiune. Membri fondatori si diversi medici de specialitate, oameni  cu experiente de viata si profesii diverse, au decis sa contribuie la ridicarea standardului de informare si control pe care il au in Romania parintii (oamenii) in general si bolnavii in special, in scopul de a alinia Romania la standarde europene.

  • CE  FACEM  SI  CE  VOM FACE

Promovam si aparam drepturile bolnavilor cu epilepsie din Romania, drepturi ce sunt prevazute atat de legislatia europeana cat si partial de cea nationala.Vom initia campanii de informare, facem demersurile legale necesare pentru a inbunatatii sistemul medical din Romania, stimularea cercetarii in domeniul epilepsiei, destigmatizarea bolnavului de epilepsie. Consiliem familiile si actuali bolnavi atunci cand institutiile statului nu asigura servicii, informatii complete. Oferim solutii iar strategia noastra este intotdeauna bazata pe parteneriate nu pe conflicte. Dorim sa conlucram impreuna cu statul ci nu impotriva lui in rezolvarea problemelor ce umbresc problemele acestor bolnavi.

Scopul si obiectivele asociatiei il il constituie apararea intereselor si drepturilor bolnavilor de epilepsie – tratament adecvat, protectie sociala si integrarea bolnavilor in societate (popularizarea bolii si consecintele ei, ajutor in caz de criza, accesul la noi medicamente si metode de tratament, destigmatizarea bolnavilor de epilepsie. Ajutorarea in obtinerea facilitatilor ce le revin de fapt si de drept in mod organizat conform legii. Oferirea de sprijin medical, profesional social si educational la persoanele cu epilepsie precum si acordarea de consiliere si suport persoanelor care sufera de aceasta afectiune.

 

GABRIEL STEFAN – Presedinte
Tel: 0727.740.376
e-mail: gabriel.stefan@aspe.ro

DANIEL TUDOR – Vicepresedinte
Tel: 021.210.93.00
e-mail: apero_01@yahoo.com

ILEANA STEFAN – Director executiv
Tel: 0727.740.375
e-mail: ileana.stefan@aspe.ro

IOANA PAULESCU – Membru fondator
CLEOPATRA VLAD – Membru fondator

Categorii

Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Purple Day

© 2011 Toate drepturile rezervate, www.aspe.ro. Statutul Asociatiei Pacientilor cu Epilepsie din Romania
Site dezvoltat de EEU Software
Intregul continut este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Toate drepturile referitoare la pagini, continutul si prezentarea site-ului sunt detinute de www.aspe.ro. Este interzisa copierea, modificarea, afisarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licentierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului in orice scop fara confirmarea scrisa din partea www.aspe.ro. Politică de confidențialitate. Termeni și condiții ASPERO.