0

Limbajul metodologiei stiintifice

Conferinta ASNER este prin excelenta locul de intalnire al neurologiei cu fiziologia. Neurologii care folosesc tehnici de neurofiziologie in scop diagnostic (electrodiagnostic) descopera ca abordarea axiomatica de tip “protocoale de investigatie” nu poate substitui o buna cunoastere a fiziologiei. Analog, fiziologii descopera ca multe dintre tehnicile si conceptele neurofiziologice dezvoltate pe modele animale nu sunt direct aplicabile sau relevante pentru diagnostic. Limbajul de mediere al acestor abordari este limbajul metodologiei stiintifice.

ASNER include in cadrul reuniunilor, alaturi de sinteze din literatura de ultima ora, realizate de lideri de opinie, si prezentari originale, cu date in curs de publicare, care contureaza directiile de dezvoltare a neurofiziologiei electrodiagnostice. Congresul ASNER incurajeaza in mod direct contributiile stiintifice originale la nivel national, printr-o competitie de postere.

Anul acesta, competitia a fost castigata de studentul Bogdan David (Catedra de Fiziologie, Facultatea de Medicina, UMF “Carol Davila” Bucuresti, in colaborare cu Clinica de Neurologie, Universitatea de Medicina din Greifswald, Germania), care a prezentat o lucrare despre rolul monitorizarii EEG in timpul hipotermiei terapeutice pe un model experimental de stroke. Odata cu introducerea pe scara larga a monitorizarii EEG in sectiile de terapie intensiva si in Romania, astfel de studii experimentale isi pot gasi rapid utilitatea clinica.

sursa:  Revista VIATA MEDICALA

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Categorii

Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Purple Day

© 2011 Toate drepturile rezervate, www.aspe.ro. Statutul Asociatiei Pacientilor cu Epilepsie din Romania
Site dezvoltat de EEU Software
Intregul continut este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Toate drepturile referitoare la pagini, continutul si prezentarea site-ului sunt detinute de www.aspe.ro. Este interzisa copierea, modificarea, afisarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licentierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului in orice scop fara confirmarea scrisa din partea www.aspe.ro.