A treia Conferinta Nationala de Neurofiziologie Clinica, organizata de Societatea de Neurofiziologie Electrodiagnostica din Romania (ASNER) in parteneriat cu Federatia Internationala de Neurofiziologie Clinica (IFCN), Societatea de Neurologie din Romania si Societatea pentru Studiul Neuroprotectiei si europlasticitatii (SSNN), s-a desfasurat in perioada 24–25 septembrie 2011, la Bucuresti.
Am remarcat prezenta, ca invitat de onoare, a dlui prof. dr. Paolo M. Rossini (Roma), presedintele IFCN, dovada a recunoasterii si sprijinului de care ASNER se bucura la nivel international. Au fost, de asemenea, prezente, o serie de alte personalitati internationale din domeniu, a caror expertiza valoroasa s-a adaugat celei din tara, contribuind la succesul reuniunii.
Le-am adresat membrilor conducerii ASNER – o echipa entuziasta, energica si de o nedezmintita coeziune in privinta progresului neurofiziologiei clinice in Romania – invitatia de a prezenta, in exclusivitate pentru cititorii saptamanalului “Viata medicala”, principalele concluzii si idei desprinse din lucrarile Conferintei. S-a alaturat acestui demers si dl prof. dr. Florin Amzica (Montréal), neobosit sustinator al tinerei societati stiintifice. Va prezentam, in grupajul alaturat, cele mai importante momente ale reuniunii ASNER de la Bucuresti.
Prof. dr. Paolo M. Rossini (Roma) “Organizarea corticala topografica s-a dovedit caracterizata de o inalta plasticitate, alterandu-si configuratia ca raspuns la diverse sarcini, atat la subiectii sanatosi, cat si la pacientii neurologici”
sursa: Revista VIATA MEDICALA
That’s a sensible answer to a chnileaglng question