0

Purple Day – Ziua Mondială a Epilepsiei – 26 Martie

Asociația Pacienților cu Epilepsie din România (ASPERO) împreună cu Revista Politici de Sănătate, organizează pe 26 martie 2018, o conferința de presă organizată, cu ocazia Purple Day – Ziua Mondială a Epilepsiei.

Purple Day, marcată anual, la nivel mondial, pe data de 26 martie, aduce în atenția opiniei publice epilepsia – o boală care sub tratamentul adecvat, poate fi ținută sub control.
Împreună cu Dna Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, Dr. Ioana Mîndruță, medic primar neurologie, coordonatorul Programului Național pentru Tratamentul Epilepsiei Farmacorezistente, Dr. Ioana Teleanu, medic primar neurologie pediatrică, șef secție Neurologie Pediatrică în cadrul Spitalului Clinic de Copii ”Dr. Victor Gomoiu”, Ileana Ștefan, director executiv ASPERO, pacienți și aparținători, vom discuta despre:


– Opțiunile de tratament ale bolnavilor de epilepsie, mai ales având în vedere dispariția unor medicamente de pe piața românească
– Strategiile Ministerului Sănătății în scopul îmbunătățirii stării de sănătate a persoanelor cu epilepsie
– Cum putem depăși discriminarea la care sunt supuse persoanele cu epilepsie și drepturile pacienților, între teorie și practică
– Opțiuni terapeutice pentru copiii cu epilepsie
– Care este viitorul educațional și profesional al unui tânăr cu epilepsie
Pe parcursul zilei vor fi distribuite materiale informative în zonele cu trafic intens din Capitală. Materialele educaţionale editate într-un format prietenos, conţin date despre epilepsie, măsurile de prim ajutor în cazul apariţiei crizelor şi de prevenire a acestora in cazul pacienților.

Desfasurată sub îndemnul “Împreună suntem mai puternici decât epilepsia!”, campania din acest an face parte din demersurile de educare, sensibilizare şi constientizare socială cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele bolnave de epilepsie. Dorinţa permanentă de a fi alături de cei aflaţi în suferinţă, de a-i ajuta să treacă mai uşor peste problemele specifice acestei boli şi de a-i sprijini pentru a putea merge cu încredere mai departe constituie de 7ani, obiectivul prioritar al ASPERO.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Categorii

Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Purple Day

© 2011 Toate drepturile rezervate, www.aspe.ro. Statutul Asociatiei Pacientilor cu Epilepsie din Romania
Site dezvoltat de EEU Software
Intregul continut este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Toate drepturile referitoare la pagini, continutul si prezentarea site-ului sunt detinute de www.aspe.ro. Este interzisa copierea, modificarea, afisarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licentierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului in orice scop fara confirmarea scrisa din partea www.aspe.ro. Politică de confidențialitate. Termeni și condiții ASPERO.