0

Dezbatere cu presa privitoare la managementul epilepsiei farmacorezistente

Discutia s-a fost focalizat pe prezentarea principalelor etape ale tratamentului pentru bolnavii de epilepsie si a implicatiilor si costurilor pe care interventia chirurgicala o are asupra acestor pacienti. Conform specialistilor, in functie de complexitatea cazului, costul procedurilor din etapa prechirurgicala si chirurgicala privind materialele consumabile (electrozi) este intre 1000 si 5000 euro/caz rezolvat. Intr-un centru european de chirurgie a epilepsiei costurile variaza de la 20.000 la 80.000 euro. In tara noastra exista infrastructura si specialistii necesari interventiilor.

Directorul executiv al ASPERO, Ileana Stefan, a punctat problemele cu care se confrunta in viata de zi cu zi bolnavii de epilepsie. Atitudinea de respingere si stigmatizare a acestor persoane este intalnita in toate mediile de activitate, de la gradinita sau scoala, unde copiii nu sunt acceptati de colegi sau de educatori si pana la interviurile de angajare unde adultii sunt refuzati pe acest considerent. Mai mult, un numar considerabil de pacienti au probleme cu acceptarea conditiei lor, fapt pentru care Asociatia colaboreaza cu psihologi si medici voluntari pentru informarea corecta si consilierea bolnavilor.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Categorii

Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Purple Day

© 2011 Toate drepturile rezervate, www.aspe.ro. Statutul Asociatiei Pacientilor cu Epilepsie din Romania
Site dezvoltat de EEU Software
Intregul continut este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Toate drepturile referitoare la pagini, continutul si prezentarea site-ului sunt detinute de www.aspe.ro. Este interzisa copierea, modificarea, afisarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licentierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului in orice scop fara confirmarea scrisa din partea www.aspe.ro. Politică de confidențialitate. Termeni și condiții ASPERO.