0

CONFERINTA MEDIAFAX – Pacientii care fac epilepsie după 27 de ani nu sunt incadrati in grad de handicap, raman neasigurati

Pacientii care au epilepsie cu debut dupa 27 de ani nu pot fi incadrati intr-un grad de handicap Si nu pot fi pensionati, din cauza unui vid legislativ, astfel ca ei nu sunt asigurati, a declarat marti, la conferinta MEDIAFAX, directorul executiv al Asociatiei Pacientilor cu Epilepsie Ileana Stefan.

 

Directorul executiv al Asociatiei Pacientilor cu Epilepsie din Romania (ASPERO) a spus, la conferinta MEDIAFAX, ca pacientii cu epilepsie nu au acces la medicamentele noi, solicitand factorilor de decizie sa precizeze care sunt creiteriile legale Si morale pe care statul Si le-a asumat atunci cand au decis acest lucru.
Ileana Stefan a precizat ca, dincolo de neajunsurile financiare, care nu asigura accesul corect la tratament pentru aceSti pacienti, exista probleme majore Si din cauza legislatiei existente, care fie nu este completa, fie nu este aplicata.
Reprezentanta ASPERO a adaugat ca drepturile acestor pacienti sunt incalcate prin faptul ca acccesul la tratament se stabileSte prin lege, pentru un anumit numar de pacienti.
SURSA: mediafax.ro

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Categorii

Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Purple Day

© 2011 Toate drepturile rezervate, www.aspe.ro. Statutul Asociatiei Pacientilor cu Epilepsie din Romania
Site dezvoltat de EEU Software
Intregul continut este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Toate drepturile referitoare la pagini, continutul si prezentarea site-ului sunt detinute de www.aspe.ro. Este interzisa copierea, modificarea, afisarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licentierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului in orice scop fara confirmarea scrisa din partea www.aspe.ro.