0

Cladirea Guvernului Romaniei, Palatul Victoria, va fi luminata miercuri 26 martie 2014, incepand cu ora 18:30, in mov

Cladirea Guvernului Romaniei, Palatul Victoria, va fi luminata miercuri 26 martie 2014, incepand cu ora 18:30, in mov, culoare desemnata la nivel international pentru a marca “Purple Day”, Ziua Mondiala a Epilepsiei, informeaza Biroul de presa al Executivului.

Fondata in Statele Unite de catre Cassidy Megan in 2008, in prezent este marcata in peste 50 de tari din lume, cu scopul de a creste gradul de informare in privinta bolii, risipind astfel miturile asociate epilepsiei. Culoarea acestei zile este violetul. Purtand un obiect de aceasta culoare sau folosind iluminatul colorat astfel, ne manifestam solidaritatea cu cei care sufera de epilepsie.

in Romania, Asociatia Pacientilor cu Epilepsie din Romania (ASPERO) organizeaza in colaborare cu companii farmaceutice actiuni de informare despre aceasta boala. Este necesar ca informatiile despre boala, cauze, simptome, precum si despre cum se poate acorda primul ajutor in cazul unei crize convulsive/epileptice sa ajunga la membrii familiei, angajati si angajatori, pentru ca cei afectati sa nu mai fie marginalizati sau discriminati si sa se poata integra in societate.
Sursa: AGERPRES/ (AS-autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu)

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Categorii

Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Purple Day

© 2011 Toate drepturile rezervate, www.aspe.ro. Statutul Asociatiei Pacientilor cu Epilepsie din Romania
Site dezvoltat de EEU Software
Intregul continut este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Toate drepturile referitoare la pagini, continutul si prezentarea site-ului sunt detinute de www.aspe.ro. Este interzisa copierea, modificarea, afisarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licentierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului in orice scop fara confirmarea scrisa din partea www.aspe.ro.