1

Campania “EPILEPSIA NU ESTE UN MONSTRU – PRIVESTE DINCOLO DE SIMPTOME!”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Epilepsiei (Purple Day), marcata pe 26 martie in peste 50 de tari din lume, Asociaţia Pacienţilor cu Epilepsie din Romania (ASPERO) continua si in acest an actiunile de informare asupra implicatiilor pe care aceasta boala le are atat pentru pacienti, cat si pentru cei din jurul lor: familie, prieteni, angajati, angajatori.

Pe data de 26 martie 2014, – Cu ocazia Zilei Mondiale a Epilepsiei (Purple Day), Asociatia Pacientilor cu Epilepsie din Romania – ASPERO, continua pentru al trelea an consecutiv seria de actiuni de informare cu scopul de a sublinia necesitatea constientizarii impactului acestei afectiuni asupra pacientilor si familiilor acestora. Campania organizata in acest an „EPILEPSIA NU ESTE UN MONSTRU – PRIVESTE DINCOLO DE SIMPTOME!” timp de doua saptamani se bucura de o imagine cu un puternic impact vizual, printr-un spot informativ, difuzat la fiecare 30 de minute pe ecranele LCD din toate statiile de metrou, si printr-un poster colantat pe spatele unor autobuze din reteaua de transport in comun, respectiv pe liniile 104,135, 168 si 330, care traverseaza Capitala.

De asemenea, cu acest prilej un numar de aproximativ 250 – 300 de taxiuri vor arbora stegulete de culoare mov care vor contine mesajul emblematic al actiunii noastre, iar in sase zone principale ale capitalei (Pietele Unirii, Romana, Victoriei, Charles de Gaules, Presei Libere si Domenii) vor fi amplasate bannere care promoveaza” PURPLE DAY”. Deasemenea ASPERO va organiza in cursul lunii mai un “Traning de informare pentru profesorii din Bucuresti, privind imbunatatirea unei atitudini adecvate fata de elevii cu epilepsie.”

Ziua se va incheia cu un moment emotionant de flash mob sustinut de un grup de dansatori pasionati de tango si cu sprijinul BluParty se va realize distribuirea de baloane tematice si materiale informative in Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), pe langa fantana arteziana intre orele 17.30 – 19.00.

Desfasurata sub indemnul “EPILEPSIA NU ESTE UN MONSTRU – PRIVESTE DINCOLO DE SIMPTOME!” campania din acest an face parte din demersurile de educare, sensibilizare si constientizare sociala cu privire la problemele cu care se confrunta persoanele bolnave. Dorinta permanenta de a fi alaturi de cei aflati in suferinta, de a-i ajuta sa treaca mai usor peste problemele specifice acestei boli si de a-i sprijini pentru a putea merge cu incredere mai departe constituie obiectivul prioritar al ASPERO.

Prin celebrarea Zilei Mondiale a Epilepsiei, fondata la nivel international in anul 2008 sub numele de Purple Day, tara noastra se alatura unui numar de peste 50 de tari de pe toate continentele lumii care marcheaza acest important demers pe data de 26 martie. Ziua Mondiala a Epilepsiei a fost celebrata pentru prima data in Romania la initiativa ASPERO pe data de 26 martie 2012, printr-o campanie informativa cu privire la acest subiect.

Un comentariu la articolul "Campania “EPILEPSIA NU ESTE UN MONSTRU – PRIVESTE DINCOLO DE SIMPTOME!”"

  1. iliescu liliana says:

    sunt alaturi de voi!

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Categorii

Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Purple Day

© 2011 Toate drepturile rezervate, www.aspe.ro. Statutul Asociatiei Pacientilor cu Epilepsie din Romania
Site dezvoltat de EEU Software
Intregul continut este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Toate drepturile referitoare la pagini, continutul si prezentarea site-ului sunt detinute de www.aspe.ro. Este interzisa copierea, modificarea, afisarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licentierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului in orice scop fara confirmarea scrisa din partea www.aspe.ro.