0

Campania “Deschide-ti sufletul, si ei pot avea o viata normala!”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Epilepsiei (Purple Day), marcata pe 26 martie in peste 50 de tari din lume, Asociaţia Pacienţilor cu Epilepsie din Romania (ASPERO) continua si in acest an actiunile de informare asupra implicatiilor pe care aceasta boala le are atat pentru pacienti, cat si pentru cei din jurul lor: familie, prieteni, angajati, angajatori.

Pe data de 26 martie 2013, cu ocazia Zilei Mondiale a Epilepsiei, membrii ASPERO, alaturi de voluntari si de specialisti cofetari fac cupcakes-uri, pentru a fi impartite in doua spitale importante din Bucuresti,Spitalul de Urgenta Universitar si Spitalul de Urganta Bagdasar Arseni, ce au amenajate sectii dedicate de monitorizare si tratament a epilepsiei.

Deasemenea, tot in decursul aceleiasi zile, se deruleaza o campanie de informare si educare a populatiei, campanie ce implica distribuirea de materiale informative in zonele cu trafic intens din capitala, locatii ce sunt semnalate ca atare prin prezenta unor bannere speciale.

Desfasurata sub indemnul “Deschide-ti sufletul, si ei pot avea o viata normala!” campania din acest an face parte din demersurile de educare, sensibilizare si constientizare sociala cu privire la problemele cu care se confrunta persoanele bolnave. Dorinta permanenta de a fi alaturi de cei aflati in suferinta, de a-i ajuta sa treaca mai usor peste problemele specifice acestei boli si de a-i sprijini pentru a putea merge cu incredere mai departe constituie obiectivul prioritar al ASPERO.

La finalul zilei, inchiderea evenimentului va fi marcata prin lansarea unor lampioane plutitoare in parcul “Al. I. Cuza” din Bucuresti, in aceeasi idee de a atrage atentia, de a constitui un semnal de alarma si a suscita interesul celor prezenti vis-à-vis de aceste probleme.

Prin celebrarea Zilei Mondiale a Epilepsiei, fondata la nivel international in anul 2008 sub numele de Purple Day, tara noastra se alatura unui numar de peste 50 de tari de pe toate continentele lumii care marcheaza acest important demers pe data de 26 martie. Ziua Mondiala a Epilepsiei a fost celebrata pentru prima data in Romania la initiativa ASPERO pe data de 26 martie 2012, printr-o campanie informativa cu privire la acest subiect.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Categorii

Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Purple Day

© 2011 Toate drepturile rezervate, www.aspe.ro. Statutul Asociatiei Pacientilor cu Epilepsie din Romania
Site dezvoltat de EEU Software
Intregul continut este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Toate drepturile referitoare la pagini, continutul si prezentarea site-ului sunt detinute de www.aspe.ro. Este interzisa copierea, modificarea, afisarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licentierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului in orice scop fara confirmarea scrisa din partea www.aspe.ro. Politică de confidențialitate. Termeni și condiții ASPERO.