0

26 Martie – Ziua Mondiala a Epilepsiei

Ziua Mondiala a Epilepsiei, fondata la nivel international in 2008 sub numele de Purple Day, a fost marcata luni 26 martie 2012 in Romania pentru prima data, in Capitala fiind impartite mii de materiale informative despre aceasta afectiune.Prin celebrarea Zilei Mondiale a Epilepsiei in Romania, tara noastra s-a alaturat unui numar de peste 50 de tari de pe toate continentele lumii care marcheaza Ziua Mondiala a Epilepsiei pe 26 martie.

In aceasta zi, oamenii au fost incurajati sa poarte culoarea mov pentru a atrage atentia asupra epilepsiei. Purple Day a inceput sa fie sarbatorita din anul 2008 la initiative unei fetite de 9 ani din Canada, Cassidy Megan si a Asociatiei de epilepsie din Nova Scotia(EANS), in semn de solidaritate cu persoanele afectate de epilepsie din intreaga lume.


Inspirata de lavanda, intrucit lavanda este asociata cu solitudinea si izolarea, stari comune cu pacientilor cu epilepsie, fetita a ales culoarea mov pentru reprezentarea acestei zile. Purple Day reprezinta un efort comun al tuturor celor care sufera de epilepsie si al celor care ii sprijina pentru a creste nivelul de informare in privinta acestei afectiuni.

Cu acest prilej, Asociaţia Pacienţilor cu Epilepsie din România a desfasurat o campanie de informare cu scopul de a sublinia necesitatea conştientizării impactului acestei afecţiuni asupra pacienţilor şi familiilor acestora.
Consideram ca acest eveniment a fost si s-a bucurat de un real succes, fapt evidentiat atat prin intermediul mass media cit si a impactului asupra populatiei.

Pe aceasta cale reprezentantii ASPERO tin sa aduca cele mai alese multumiri sponsorului nostru GSK Romania, colaboratorilor implicati in acest eveniment si a voluntarilor cu care am lucrat .

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Categorii

Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Purple Day

© 2011 Toate drepturile rezervate, www.aspe.ro. Statutul Asociatiei Pacientilor cu Epilepsie din Romania
Site dezvoltat de EEU Software
Intregul continut este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Toate drepturile referitoare la pagini, continutul si prezentarea site-ului sunt detinute de www.aspe.ro. Este interzisa copierea, modificarea, afisarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licentierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului in orice scop fara confirmarea scrisa din partea www.aspe.ro.